verantwoord bewegen video

header

10 weken fit programma

Zet de eerste stap naar een gezondere leefstijl

10 weken fit

De gezondheidsraad heeft recent een nieuw advies uitgebracht over de beweegrichtlijnen.
De kern van het advies is dat bewegen een must is, dat méér bewegen beter is en dat zitten funest is. Fysio Sport & Training ‘Dijnselburg’ heeft daarom nu een 10 weken fit programma, wat het heel laagdrempelig maakt om te starten met meer bewegen en een gezondere leefstijl.

Iedereen kent de gezondheidswinst van voldoende bewegen, sporten of fitnessen, maar toch voldoet een groot deel van de bevolking nog niet aan de norm voor gezond bewegen. Soms kan het lastig zijn om de eerste stap te zetten naar meer bewegen.

Dit 10 weken fit programma, verkleint de eerste stap naar meer bewegen. De gezondheidsraad geeft het advies om minimaal tweeënhalf uur per week matig-intensief te bewegen, minimaal twee keer per week spier- en botversterkende oefeningen te doen én om veel zitten te voorkomen. Daarom heeft Fysio Sport & Training ‘Dijnselburg’ nu een programma dat ideaal is om te starten met meer bewegen en een gezondere leefstijl. Als u dit programma volgt wordt het heel makkelijk om de norm voor gezond bewegen te halen. Het is een laagdrempelig programma van tien weken dat automatisch stopt.

Het programma start met een individuele intake en wordt afgesloten met een eindmeting. Bij de intake en de eindmeting worden meerdere tests afgenomen, waaronder het meten van de bloeddruk, longfunctie en het uithoudingsvermogen. Hierdoor ontstaat een goed beeld van uw fitheid en kunt u na tien weken zelf zien wat het programma heeft betekend voor uw fitheid.

Tijdens het programma gaat u twee keer per week onder begeleiding van fysiotherapeuten zelfstandig aan de slag met uw individuele trainingsschema. U komt gedurende de tien weken van het programma twee keer per week een uur bewegen of sporten. U kunt zelf kiezen of u een fitnessprogramma wilt combineren met een groepsles zoals spinning, pilates of High Intensity Interval Training. Het is belangrijk dat u op een verantwoorde en veilige manier de eerste stap naar een gezondere leefstijl zet. Daarom wordt u altijd begeleid door fysiotherapeuten en wordt uw trainingsschema op maat gemaakt.

Iedereen die de afgelopen twee jaar niet structureel heeft gesport kan voor €79,- dit programma volgen.