verantwoord bewegen video

header

Fysio Sport & Training werkt samen met:


Dr. Arthur de Gast, orthopedisch chirurg

gastIk ben als orthopedisch chirurg werkzaam in het Diakonessenhuis in Utrecht en Zeist. Hier ben ik als medisch specialist nauw betrokken bij de opleiding van medisch specialisten.
Van jongs af aan ben ik verbonden met sport. Eerst als sporter op topniveau, later als coach bij het Koninklijk Nederlands Gymnastiek Verbond (KNGV). Ik heb vele sporters begeleid en de acute opvang en behandeling van chronische sportblessures uitgevoerd.

Inmiddels werk ik alweer enkele jaren samen met het team van Fysio Sport & Training en verwijzen we op regelmatige basis patiënten naar elkaar. Door het gezamenlijk ontwikkelen van behandelprogramma's en het houden van voorlichtingsbijeenkomsten werken wij continu aan de verbetering van onze dienstverlening ten behoeve van de gezondheid van patiënten en sporters.

Op mijn spreekuur in het Diakonessenhuis geef ik adviezen over orthopedische problemen aan de sporters en patiënten van Fysio Sport & Training (second opinions). Daarnaast verzorg ik nascholing voor medewerkers, patiënten en sporters van Fysio Sport & Training. Zo hebben wij in alle vestigingen themabijeenkomsten georganiseerd over 'bewegen voor de ouder wordende mens' en over 'sporten met rugklachten'.

De samenwerking met Fysio Sport & Training vind ik heel bijzonder. Het deskundige team heeft kwaliteit en de veiligheid van de patiënt en sporter hoog in het vaandel staan. Het zijn stuk voor stuk gekwalificeerde vaklieden die met liefde hun vak op hoog niveau uitoefenen.


Katinka Huiskamp, diëtiste

huiskampAls diëtist ben ik altijd met eten bezig. De ene dag heb ik culinaire activiteiten, de andere schrijf ik artikelen over gezonde voeding, waarvoor ik de nieuwste ontwikkelingen op voedingsgebied verzamel. Geen wetenschap zo afwisselend als de voedingsleer!

Gelukkig kan ik mijn kennis ook meteen in de praktijk brengen bij Fysio Sport & Training, waar ik voorlichting geef aan sporters en mensen begeleid bij het afvallen of juist aankomen. Dan draait het niet alleen om calorieën, vetten en vitamines, ook motivatie en bewustwording spelen een belangrijke rol. Waarom eet iemand te veel, te snel of ongezond? Bewustzijn is de sleutel tot veranderingsprocessen.

Dat mijn praktijk in een medisch trainingscentrum zit, vind ik absoluut een meerwaarde. Voeding en beweging zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo is afvallen zonder beweging lastig en leidt beweging zonder gezonde voeding zelden tot topprestaties. Onder één dak werken met deskundige fysiotherapeuten, een psycholoog en een bedrijfsarts heeft als voordeel dat je elkaar aanvult en met elkaar kunt overleggen. Het is ook handig dat mijn klanten hun consult kunnen combineren met een training.

Wilt u ook eens over uw eetgedrag en/of gewicht praten? U bent van harte welkom op mijn inloopspreekuur op de vestiging in Amersfoort op woensdagavond van 17.30 tot 18.30 uur (gratis voor alle leden van Fysio Sport & Training). Maak hiervoor een afspraak bij de balie.


Manon Bak, diëtiste

manon bakSinds 2008 sport ik met veel plezier bij Fysio Sport & Training. Recent ben ik gestart met mijn eigen Dietistenpraktijk in Maarssen. Samen met Fysio, Sport en Training wil ik u graag helpen bij het aanwennen van een gezondere levensstijl. Om dit te bereiken is het belangrijk dat uw voeding en beweging in balans is.

Sommige mensen hebben deze balans van nature. Veel mensen willen ondersteund worden om zichzelf in balans te krijgen. Ik wil u daar graag bij helpen. Bij de één kan met een paar kleine aanpassingen in de voeding al heel veel bereikt worden, bij de ander is het nodig om dieper op de oorzaken van het voedingsgedrag in te gaan. Ik vind het interessant en een uitdaging om ook naar de mens achter de voeding te kijken. ‘Het dieet' bestaat niet. Een ‘dieet’ wordt altijd aangepast aan iemands persoonlijke situatie en is dus voor iedereen anders. In het Engels betekent diet gewoon voeding.  En zo voel ik het ook: een dieet is pas goed als het aanvoelt als gewone voeding. Alleen dan kunt u dit blijvend volhouden.
Heeft u vragen over uw voeding of wilt u graag hulp bij het afvallen? Vanaf 3 september bent u van harte welkom op mijn inloopspreekuur op de vestiging in Maarssen op dinsdagavond van 18:30 tot 19:30 uur (gratis voor leden van FysioSport en Training). Het is nu al mogelijk om u bij de balie in te schrijven. Mochten we meer tijd nodig hebben of wilt u graag begeleid worden bij het afvallen dan kunnen we een vervolgafspraak maken.
In 2013 wordt er 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering.
www.dietistenpraktijkmanonbak.nl


Drs. Elianne van Veelen, bedrijfsarts

veelenIn 1996 stond ik zelf als toekomstig klant bij de opening van Fysio Sport & Training in Zeist. De werkwijze en begeleiding van Fysio Sport & Training zijn mij altijd heel goed bevallen en ik maak er nog wekelijks gebruik van. Intussen ben ik zelf al enige jaren bedrijfsarts en zo kwam het dat we elkaar ook zakelijk wisten te vinden. Sinds begin 2008 houd ik voor mijn eigen cliënten spreekuur op de vestiging in Amersfoort. Ook hebben Fysio Sport & Training en Balans in Bedrijf op het gebied van gezondheidsmanagement inmiddels meerdere projecten voor verschillende opdrachtgevers uitgevoerd.
www.balansinbedrijf.com


Jacqueline Montrée, podoposturaal therapeut

montreeIk ben sinds 2006 als podoposturaaltherapeute verbonden aan Fysio Sport & Training en houd praktijk op locatie 'De Isselt'. Podoposturaaltherapie en fysiotherapie zijn therapieën die elkaar goed aanvullen en versterken. Het uitgangspunt bij podoposturaaltherapie is een actieve voetondersteuning.
Deze therapie is uitermate geschikt voor mensen, van jong tot oud, die lichamelijke klachten hebben zoals nek- en rugpijn, voet- en enkelproblemen of hoofdpijn.

De basis van podoposturaaltherapie is het aanbrengen van correcties vanuit de voet (door middel van zooltjes) om invloed uit te oefenen op het houdings- en bewegingsapparaat.

Steeds meer verzekeringsmaatschappijen erkennen deze therapie en vergoeden (deels) de kosten.

U vindt mijn praktijkbrochure bij alle drie de vestigingen. Indien u contact met mij wilt opnemen, kan dat via onderstaande gegevens.

T: 06 - 13 80 83 30 of E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


John Sanches, psycholoog

sanchesMijn eerste contact met Fysio Sport & Training was in 1999. Ik kon toen niet vermoeden dat dit zou uitgroeien tot een inspirerende samenwerking.
Ik ben als gezondheidszorgpsycholoog actief en als coach werk ik samen met Fysio Sport & Training op het gebied van reïntegratiemodules en het gewichtsverlies-/lifestyle-programma. 
Dat gewichtsverlies-/lifestyle-programma hebben we in 2005 samen ontwikkeld, vanuit de invalshoek van een diëtiste, fysiotherapeut en psycholoog/coach. Het programma is gericht op gewichtsverlies en het vergroten van de kwaliteit van leven. Meer dan zevenhonderd mensen hebben inmiddels deelgenomen aan deze bijzonder inspirerende sessies.
Daarnaast heb ik al jaren een praktijk voor psychologie in Zeist.Alant Vrouw

www.alantvrouw.nl

Ergo Optima
www.ergooptima.nl

Diëtistenpraktijk Zeist
 www.dietistenpraktijkzeist.nl

Kinderfysiotherapie Zeist
www.kinderfysiotherapiezeist.nl

Fysergo

www.fysergo.nl

PGGM
www.pggm.nl

Zwanger-etcetera
http://www.zwanger-etcetera.nl/

logo-fv

logo-ng

claudicatio