verantwoord bewegen video

header

Fysio Sport & Training - AMERSFOORT LESROOSTER

 
Ochtend
Avond
Maandag
08.30 Perfect Pilates
 
17.00 Perfect Pilates
20.30 Perfect Pilates
Dinsdag
 
 20.00 HIIT
Woensdag
08.30 Perfect Pilates
18.30 Perfect Pilates
Donderdag
 
 
Vrijdag
10.30 Perfect Pilates
 20.00 HIIT
Zaterdag
08.30 Bodyshape
 


Pilates (video):
De sleutelwoorden bij pilates zijn lichaamshouding, lichaamscontrole, souplesse, ademhaling en bewustzijn. Pilates bestaat voornamelijk uit grondoefeningen, waarbij alle houdingsspieren in het lichaam worden aangesproken en dan met name de buik-, rug- en bilspieren. De oefeningen worden langzaam en in een vloeiende beweging uitgevoerd in combinatie met een correcte ademhaling. Tijdens de les gaat het om de nauwkeurigheid en zorgvuldigheid waarmee de oefeningen worden gedaan, niet om het aantal herhalingen, het verzuren en het afzien. Het resultaat is een betere houding en een soepeler lichaam.

Spinning (video):
Spinning is een groepstraining, waarbij op een vaststaande fiets afwisselend staand en zittend wordt gefietst op het ritme van de muziek. Daarbij worden verschillende 'landschappen' aangedaan. Zo worden er bergen beklommen, vlakke stukken gereden en afdalingen gemaakt. Spinning bevordert de vetverbranding, spierkracht en conditie. De kracht van het spinnen is dat iedereen de controle heeft over zijn eigen weerstandknop, waardoor de moeilijkheidsgraad per persoon kan verschillen. Daardoor is spinning zowel geschikt voor de beginnende als de getrainde sporter.

FST HIIT (video):
HIIT staat voor high intensity interval training. De training duurt slechts een half uur en is zeer intensief. Er wordt een korte (sub)maximale inspanning gevraagd voor 8 verschillende oefeningen. Tussen de oefeningen door is er steeds een korte pauze. Het is een veilige, maar pittige training, waarin iedereen op zijn eigen fitheidsniveau kan deelnemen. Om deel te nemen aan deze training is wel een basis van fitheid vereist. Uiteraard wordt er aandacht besteed aan een correcte uitvoering van de oefeningen. De training is bedoeld voor mensen die in een korte afwisselende training hun spierkracht en uithoudingsvermogen willen verbeteren. De FST HIIT heeft de duur van 30 minuten.

Body Shape:
Een afwisselende les waarin het eerste half uur wordt besteed aan een algemene opwarming met aerobicscombinaties. Het tweede deel van de les is gericht op het versterken van de spieren. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van gewichtjes, Dyna-Bands (elastieken) en steps (opstapbankjes).