verantwoord bewegen video

header

Fysio Sport & Training - ZEIST 'DIJNSELBURG' LESROOSTER

 
Ochtend
Avond
Maandag
08.45 Pilates
10.00 Pilates
11.15 Pilates
19.00 Pilates
20.45 HIIT
Dinsdag
 
19.00 Pilates
20.15 Spinning
Woensdag
 
17.30 Pilates
19.30 Harlopen (Baan)
20.15 Spinning
Donderdag
09.00 Yoga
10.00 Pilates
11.00 Pilates
20.15 HIIT
Vrijdag
 
 
Zaterdag
10.15 Spinning
 


Pilates (video):
De sleutelwoorden bij pilates zijn lichaamshouding, lichaamscontrole, souplesse, ademhaling en bewustzijn. Pilates bestaat voornamelijk uit grondoefeningen, waarbij alle houdingsspieren in het lichaam worden aangesproken en dan met name de buik-, rug- en bilspieren. De oefeningen worden langzaam en in een vloeiende beweging uitgevoerd in combinatie met een correcte ademhaling. Tijdens de les gaat het om de nauwkeurigheid en zorgvuldigheid waarmee de oefeningen worden gedaan, niet om het aantal herhalingen, het verzuren en het afzien. Het resultaat is een betere houding en een soepeler lichaam.

Spinning (video):
Spinning is een groepstraining, waarbij op een vaststaande fiets afwisselend staand en zittend wordt gefietst op het ritme van de muziek. Daarbij worden verschillende landschappen aangedaan. Zo worden er bergen beklommen, vlakke stukken gereden en afdalingen gemaakt. Spinning bevordert de vetverbranding, spierkracht en conditie. De kracht van het spinnen is dat iedereen de controle heeft over zijn eigen weerstandsknop, waardoor de moeilijkheidsgraad per persoon kan verschillen. Daardoor is spinning zowel geschikt voor de beginnende als de getrainde sporter.

FST HIIT (video):
HIIT staat voor high intensity interval training. De training duurt slechts een half uur en is zeer intensief. Er wordt een korte (sub)maximale inspanning gevraagd voor 8 verschillende oefeningen. Tussen de oefeningen door is er steeds een korte pauze. Het is een veilige, maar pittige training, waarin iedereen op zijn eigen fitheidsniveau kan deelnemen. Om deel te nemen aan deze training is wel een basis van fitheid vereist. Uiteraard wordt er aandacht besteed aan een correcte uitvoering van de oefeningen. De training is bedoeld voor mensen die in een korte afwisselende training hun spierkracht en uithoudingsvermogen willen verbeteren. De FST HIIT heeft de duur van 30 minuten.

Yoga
Yoga is en een combinatie van ademhalingsoefeningen, lichamelijke inspanning en concentratie. Het beoefenen van yoga zorgt voor meer kracht, uithoudingsvermogen en souplesse, zonder het lichaam te zwaar te belasten. Dit heeft tot gevolg dat yoga voor iedereen toegankelijk is.

Er zijn verschillende vormen van yoga. De yoga die bij ons wordt gegeven is een milde vorm van power yoga, ook wel easy flow yoga genoemd.