Nieuwsbrief Fysio Sport & Training, 8 februari 2021
Fysio Sport & Training
'De Isselt'
Friesestraat 111
3812 EB AMERSFOORT
Telefoon: 033 - 46 35 600
Fysio Sport & Training
'Vechtstede'
Buitenweg 26 G,
3602 PS MAARSSEN
Telefoon: 0346 - 287 660
Fysio Sport & Training 'Dijnselburg'
Badmeester Schenkpad 14,
3705 GK ZEIST
Telefoon: 030 - 69 900 93
Gezonde Leefstijl Nieuwsbrief: CoFIT-21! - Bewegen en thuiswerken

Beste Sporter,

Thuis werken is het beleid van de overheid, maar over thuis zitten heeft het kabinet niets gezegd. De huidige regeringsmaatregelen in de strijd tegen het COVID-19 virus leiden letterlijk tot beperkingen in onze bewegingsvrijheid. Het is echter onverstandig om in deze periode niet tot nauwelijks in beweging te komen.

Uit recente studies blijkt dat lichamelijke activiteit de weerstand tegen het Coronavirus doet toenemen [1]. Toch zijn helaas de eerste voortekenen van aanhoudende en zelfs toenemende lichamelijke inactiviteit al te zien. Wetenschappers verwachten dat de lichamelijke inactiviteit zal toenemen nu we vanwege COVID-19 méér thuis moeten blijven en thuis moeten werken [2]
Uit cijfers van NOC*NSF blijkt al dat mensen minder zijn gaan sporten tijdens de crisis.

Daarom zijn we de Fit Challenge gestart (opgeven kan nog steeds door een email te sturen aan zeist@fysiosportentraining.nl). Als u meedoet ontvangt u de komende drie weken driemaal per week nieuwsflitsen met tips, adviezen en trainingen van ons om aan de Nederlandse Fit Norm te kunnen voldoen.

6 tips om meer te bewegen bij thuiswerken:

 1. Rondje wandelen in de pauze
  Klaar met Zoomen? U bent vast niet de enige. Probeer met collega’s af te spreken om sommige vergaderingen telefonisch te doen. Neem oortjes mee en ga buiten een rondje lopen tijdens de telefonische vergadering. Geen zin om in de regen naar buiten te gaan? Zelfs ijsberen in kamer is al beter dan blijven zitten op de stoel.

 2. Rondneuzen op ons YouTube kanaal
  Doe bijvoorbeeld eens deze korte training, waarin Mariëlle (Vestiging Zeist) enkele oefeningen uitlegt die gemakkelijk (tussendoor) achter of rondom uw werkplek kunnen worden uitgevoerd.

 3. Daag collega’s uit voor de plank challenge!
  Ook binnen is er genoeg te bewegen gedurende een thuiswerkdag. Start en eindig de dag met een minuutje planken. Klik hier voor een van onze plank video’s, we hebben er in totaal zes op ons YouTube kanaal geplaatst. Probeer deze de komende weken allemaal te halen. Doe de plank eens als virtuele sport-break samen met collega’s, dat is weer eens wat anders dan de virtuele koffie-break!

 4. Beweeg regelmatig tussendoor
  Sta minimaal 1 keer per uur even op om even wat anders te doen dan zitten. Vouw een wasje op, doe wat oefeningen of doe een boodschap.

 5. Installeer uw werkplek zo ergonomisch mogelijk
  Bekijk hiervoor onderstaande instructievideo’s die op ons YouTube kanaal staan en waar er uitleg wordt gegeven over het instellen van de werkplek en hoe de ideale (werk)houding kan worden verkregen. Deze video’s hebben we voor de sporters van Fysio Sport & Training en de medewerkers van de gemeente Zeist opgesteld.
  https://www.youtube.com/watch?v=nOmQN20tKeM

  https://www.youtube.com/watch?v=rUkaAXzPE2c

 6. Zoek de buitenlucht op
  Blijf, ook als het weer niet zo mooi is, niet de hele dag binnen zitten, maar probeer toch een frisse neus te halen. Ja, ook wandelen is een workout. Kies een route om samen met iemand anders of alleen te genieten van de beweging in de buitenlucht.

Misschien voelt het niet altijd zo, maar ons lichaam inclusief ons afweersysteem is ontzettend blij met al deze verschillende vormen van beweging. Wees niet te streng en probeer elke dag te bewegen.

Wilt u meer weten over bewegen en thuiswerken klik dan op deze Blog.

Wilt u meer achtergrondinformatie over een gezonde(re) leefstijl volg dan onze online presentaties. Aanstaande woensdag 10 feb van 19.30 uur tot 20.30 uur is de volgende presentatie, dit keer over gezonde(re)voeding. Wilt u de presentatie live volgen meldt u dan aan door een e-mail te sturen aan zeist@fysiosportentraining.nl.

We wensen u veel plezier met bewegen en natuurlijk weer een sportieve week toe:
Blijf fit en blijf gezond!

Met sportieve groet,

Team Fysio Sport & Training

Bronnen:
1] Jiménez-Pavón D, A. Carbonell-Baeza A, and C.J. Lavie CJ (2020). , Physical exercise as therapy to fight against themental and physical consequences of COVID-19 quara..., Progress in Cardiovascular Diseases :S0033-0620(20)30063-3.
[2] Hall G, Laddu DR, Phillips SA, et al., A tale of two pandemics: How will COVID-19 and global trends in physical inactivity and sedentary be..., Progress in Cardiovascular Diseases

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Fysio Sport & Training. Wij hebben het adressenbestand voor deze mailing met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Ondanks onze zorg kan het voorkomen dat uw e-mailadres niet thuis hoort in dit bestand en/of dat u geen prijs stelt op onze mailing. Indien dit het geval is, bieden wij hiervoor onze excuses aan. U kunt uw e-mailadres desgewenst op deze pagina uit ons bestand verwijderen.

Wijzigen e-mail-adres
Om uw e-mail-adres te wijzigen dient u zichzelf eerst af te melden op deze pagina en daarna opnieuw aan te melden met uw nieuwe e-mailadres.

Copyright © 2021 Fysio Sport & Training