Nieuwsbrief Fysio Sport & Training, 15 februari 2021
Fysio Sport & Training
'De Isselt'
Friesestraat 111
3812 EB AMERSFOORT
Telefoon: 033 - 46 35 600
Fysio Sport & Training
'Vechtstede'
Buitenweg 26 G,
3602 PS MAARSSEN
Telefoon: 0346 - 287 660
Fysio Sport & Training 'Dijnselburg'
Badmeester Schenkpad 14,
3705 GK ZEIST
Telefoon: 030 - 69 900 93
Gezonde Leefstijl Nieuwsbrief: CoFIT-21! - Vochtbalans en alcohol

Beste Sporter,

Als het goed is zijn we ons de laatste weken steeds meer bewust van een gezonde(re) leefstijl. We proberen voldoende te bewegen en te letten op een gezond en gevarieerd eetpatroon. Maar naast voldoende bewegen en gezonde voeding is voldoende drinken ook een essentieel onderdeel van een gezonde leefstijl.

De aanbevolen hoeveelheid vocht wat we dagelijks binnen zouden moeten krijgen ligt tussen de 1,5 tot 2 liter per dag. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde Nederlander zo’n vijf glazen per dag drinkt, omgerekend komt dit neer op ongeveer 1 liter per dag. Structureel krijgen we dus twee glazen te weinig binnen [1].

Maar wat zijn eigenlijk de gevolgen van te weinig drinken? En wat zijn handige tips om dagelijks toch voldoende vocht binnen te krijgen? Dit en meer weetjes over vocht en alcohol leest u in deze Blog!

U kunt hier onze presentatie over gezonde(re) voeding, van afgelopen woensdag, nog even nalezen. Deze presentatie bevat ook informatie over de vochtbalans en alcohol.

Hier alvast enkele tips om voldoende te drinken:

Tip 1 Drink standaard een glas water bij het opstaan
Zonder het misschien bewust door te hebben verliezen we veel vocht tijdens de nacht.

Tip 2 Drink kleine beetje verdeeld over de dag
Belangrijk is te onthouden is om niet alleen te drinken wanneer we dorst hebben.

Tip 3 Drink bij iedere maaltijd, tussendoortje of kop koffie óók een glas water
Het is een fabeltje dat koffie vocht afdrijvend is. Wel is het zo dat veel mensen bij het drinken van cafeïne, zoals het geval is bij koffie, de blaas sneller wordt geactiveerd: we moeten sneller plassen.

Tip 4 Maak gebruik van een waterfles of kan
Vul meteen ’s ochtends vroeg een grote fles of kan met water, zodat u zich ervan bewust bent hoeveel u al gedronken heeft.

Tip 5 Probeer te variëren!
Beperk het drinken van suikerhoudende dranken en alcohol en probeer het vocht wat we binnenkrijgen zoveel mogelijk te halen uit water, thee of koffie.

We wensen u weer een gezonde en sportieve week toe:
Blijf fit en blijf gezond!

Met sportieve groet,

Team Fysio Sport & Training

Bronvermelding
1. https://www.menzis.nl/web/publicaties/nieuws/2019/03/12/we-drinken-te-weinig-water

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Fysio Sport & Training. Wij hebben het adressenbestand voor deze mailing met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Ondanks onze zorg kan het voorkomen dat uw e-mailadres niet thuis hoort in dit bestand en/of dat u geen prijs stelt op onze mailing. Indien dit het geval is, bieden wij hiervoor onze excuses aan. U kunt uw e-mailadres desgewenst op deze pagina uit ons bestand verwijderen.

Wijzigen e-mail-adres
Om uw e-mail-adres te wijzigen dient u zichzelf eerst af te melden op deze pagina en daarna opnieuw aan te melden met uw nieuwe e-mailadres.

Copyright © 2021 Fysio Sport & Training