Nieuwsbrief Fysio Sport & Training, 15 juli 2021
Fysio Sport & Training
'De Isselt'
Friesestraat 111
3812 EB AMERSFOORT
Telefoon: 033 - 46 35 600
Fysio Sport & Training
'Vechtstede'
Buitenweg 26 G,
3602 PS MAARSSEN
Telefoon: 0346 - 287 660
Fysio Sport & Training 'Dijnselburg'
Badmeester Schenkpad 14,
3705 GK ZEIST
Telefoon: 030 - 69 900 93
 

Beste Sporter,

Heropening Fysiofitness
De Fysiofitness is weer open en wat is het fijn om u weer terug te zien in onze trainingszaal.

Het hervatten van de Fysiofitness ging gelukkig heel goed. Het ging gepaard met veel plannen, schoonmaken, spierpijn, doekjes wassen en de flesjes met alcohol bijvullen maar vooral met heel veel plezier. De heropening is, dankzij uw medewerking, heel soepel en heel goed verlopen. Onze dank daarvoor!

Effect Lockdown
We hebben in onze nieuwsbrieven vaker gesproken over het positieve effect en de noodzaak van krachttraining. Door de periode van de Lockdown heeft ook u vast gemerkt hoe snel de kracht en het uithoudingsvermogen terug kunnen lopen. Voor het herwinnen van de spiermassa moeten we hard werken en voor iedereen die een paar jaartjes ouder is, is dat nog lastiger dan voor iedereen die een jaartje jonger is. Maar het opbouwen van kracht is wel heel belangrijk want voldoende spierkracht blijkt essentieel voor het vitaal ouder worden.

Een maximumleeftijd om aan krachttraining te doen is er niet. Er zijn onderzoeken bekend waarbij proefpersonen van ruim boven de 90 jaar een indrukwekkende vooruitgang hebben laten zien in de toename van kracht. Kortom het is nooit te laat om met krachttraining te starten. Wilt u (nog) meer aan uw kracht gaan werken, vraag dan onze fysiotherapeuten om advies. We helpen u graag om op een verantwoorde en veilige manier uw spierkracht verder op te bouwen.

(Her)test
Nu u weer een start heeft gemaakt met de Fysiofitness zult u misschien merken dat uw trainingsschema niet meer helemaal past bij uw huidige fitheid, wensen en/ of doelen. Wanneer dit het geval is, maak dan gerust een afspraak bij een van onze fysiotherapeuten voor een (her)test. Wij kijken dan naar u huidige niveau van fitheid en zullen het trainingsschema indien gewenst aanpassen.

Afmelden trainingsmoment
Door de nog geldende Coronamaatregelen is onze capaciteit van de trainingszalen nog altijd niet op het niveau van voor de Coronacrisis. Helaas betekent dit dat er minder sporters dan voorheen, tegelijk in de trainingszaal en de groepslessen terecht kunnen. Hierdoor moeten we regelmatig mensen teleurstellen die op een bepaald tijdstip willen sporten.

Gelukkig melden steeds meer mensen zich op tijd af als een gereserveerde sportafspraak niet door kan gaan. Daar doet u de andere sporters een heel groot plezier mee.
Dank daarvoor. Afmelden kan via de app, e-mail of telefonisch.

Corona regels
We hanteren nog steeds de geldende Corona regels volgens de richtlijnen van de overheid en onze beroepsorganisatie en willen u verzoeken om deze regels na te leven. Dat betekent:

  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst;
  • Houd 1.5 meter afstand;
  • Desinfecteer de gebruikte apparatuur met de daarvoor bestemde middelen;
  • Blijft thuis bij (milde) klachten die passen bij het coronavirus.

Ventilatie
De afgelopen weken hebben we enkele vragen gekregen over onze ventilatie. Ons lucht behandelingssysteem is in het voorjaar van 2020 aangepast i.v.m. het Coronavirus. We ventileren en koelen sindsdien de trainingszalen met 100% verse buitenlucht en recirculeren dus niet. Om de kwaliteit van de lucht nog verder te verbeteren is in iedere trainingszaal een ionisator geplaatst. Deze ionisator staat 24 uur per dag aan en haalt continu de eventueel aanwezige virussen, bacteriën en fijnstof uit de lucht. Door deze aanpassingen kunnen we u een luchtkwaliteit van zeer hoog niveau aanbieden.

Rest ons verder niks anders dan u, namens alle medewerkers, een hele fijne zomer te wensen. Als we iets voor u kunnen doen horen we het graag.

Met sportieve groet,
Team Fysio Sport en Training


Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Fysio Sport & Training. Wij hebben het adressenbestand voor deze mailing met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Ondanks onze zorg kan het voorkomen dat uw e-mailadres niet thuis hoort in dit bestand en/of dat u geen prijs stelt op onze mailing. Indien dit het geval is, bieden wij hiervoor onze excuses aan. U kunt uw e-mailadres desgewenst op deze pagina uit ons bestand verwijderen.

Wijzigen e-mail-adres
Om uw e-mail-adres te wijzigen dient u zichzelf eerst af te melden op deze pagina en daarna opnieuw aan te melden met uw nieuwe e-mailadres.

Copyright © 2021 Fysio Sport & Training