Nieuwsbrief Fysio Sport & Training, 4 juli 2023
Fysio Sport & Training
'De Isselt'
Friesestraat 111
3812 EB AMERSFOORT
Telefoon: 033 - 46 35 600
Fysio Sport & Training
'Vechtstede'
Buitenweg 26 G,
3602 PS MAARSSEN
Telefoon: 0346 - 287 660
Fysio Sport & Training 'Dijnselburg'
Badmeester Schenkpad 14,
3705 GK ZEIST
Telefoon: 030 - 69 900 93
 

Beste Sporters,

Met de zomer voor de deur willen we u weer op de hoogte brengen van de laatste nieuwtjes.

Zomerrooster
In de maanden juli en augustus geldt er een zomerrooster. Het zomerrooster vindt u op de website. De atletiekbaan is in de zomervakantie (8 juli t/m 20 augustus), net als de voorgaande jaren, bezet i.v.m. atletiek-/ sportkampen. Onze buitensportlessen die op de atletiekbaan gegeven worden kunnen in deze periode helaas niet doorgaan.

Collega’s
Marijn heeft ons per 1 juni verlaten, hij gaat de komende maanden reizen en houdt zijn opties voor de toekomst open. Wilma werkt vanaf 1 juni niet meer vast op de zaterdagochtend en zal als invalkracht in dienst blijven.
Daphne Linnekamp is per afgelopen 1 juni ons team komen versterken. Daphne zal grotendeels de uren van Marijn en de zaterdagochtend van Wilma overnemen.

Twee extra Pilates lessen
Vanaf 8 juli bieden wij op de donderdagochtend van 08.30 uur tot 09.25 uur een extra Pilates les aan. Inschrijven voor deze les kan via de Sportivity app of via één van onze medewerkers.
Vanaf 1 september zal er nog een extra Pilates les bijkomen, op de donderdagavond van 19.00 uur tot 19.55 uur. Inschrijven voor deze les kan vanaf vier augustus aanstaande via de Sportivity app, of u kunt zich vanaf heden al hiervoor aanmelden bij één van onze medewerkers. Voor beide lessen zijn nog een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Huisregels
Om het sporten voor iedereen zo plezierig mogelijk te houden willen wij u uit hygiënisch oogpunt verzoeken om rekening te houden met onze onderstaande huisregels.
We willen u vragen om:

  • De sportzaal met schone schoenen te betreden.
  • Een handdoek mee te nemen en te gebruiken tijdens het sporten.
  • De apparatuur na gebruik schoon achter te laten.
  • Ten aanzien van uw sportkleding verzoeken wij u een shirt met een mouwtje te dragen in plaats van een shirt zonder mouwen.

Sporten geeft energie, zelfs als je moe bent
Wanneer je slecht hebt geslapen en moe bent, heb je meestal geen zin om te gaan sporten. Toch kun je, als je moe bent, beter even een rondje gaan wandelen of naar ons toe gaan om te sporten. Uit onderzoek van de Universiteit van Georgia is namelijk naar voren gekomen dat na het sporten het gevoel van energie toenam, dit bleek het geval te zijn bij maar liefst 91% van de deelnemers. Ook zorgde de energie boost, als gevolg van het sporten, ervoor dat de stemming van de deelnemers aanzienlijk beter werd.

Heb je vaker last van vermoeidheid, dan kan meer lichaamsbeweging een goede oplossing zijn. Dit kwam naar voren uit een ander onderzoek van de Universiteit van Georgia. Aan het onderzoek deden 36 deelnemers mee, ze werden verdeeld in drie groepen: niet sporten, sporten met een lage intensiteit en sporten met een matige intensiteit. Bij de groepen die gingen sporten met een lage of matige intensiteit nam het energieniveau toe met 20%. Het niveau van vermoeidheid nam juist af bij beide groepen. Bij de groep die met een lage intensiviteit sportte gaat het om een afname van 65% en bij de groep die met een matige intensiteit sportte gaat het om een afname van 49%. (Bron: https://news.uga.edu).

Sporten is dus niet alleen gezond, het geeft ook meer energie en vermindert het gevoel van vermoeidheid.

Wij wensen iedereen een hele fijne zomer.
Met een sportieve groet,
Team Fysio Sport & Training

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Fysio Sport & Training. Wij hebben het adressenbestand voor deze mailing met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Ondanks onze zorg kan het voorkomen dat uw e-mailadres niet thuis hoort in dit bestand en/of dat u geen prijs stelt op onze mailing. Indien dit het geval is, bieden wij hiervoor onze excuses aan. U kunt uw e-mailadres desgewenst op deze pagina uit ons bestand verwijderen.

Wijzigen e-mail-adres
Om uw e-mail-adres te wijzigen dient u zichzelf eerst af te melden op deze pagina en daarna opnieuw aan te melden met uw nieuwe e-mailadres.