Nieuwsbrief Fysio Sport & Training, 7 december 2023
Fysio Sport & Training
'De Isselt'
Friesestraat 111
3812 EB AMERSFOORT
Telefoon: 033 - 46 35 600
Fysio Sport & Training
'Vechtstede'
Buitenweg 26 G,
3602 PS MAARSSEN
Telefoon: 0346 - 287 660
Fysio Sport & Training 'Dijnselburg'
Badmeester Schenkpad 14,
3705 GK ZEIST
Telefoon: 030 - 69 900 93
 

Nieuwe collega
Per 1 december is Janne Peters onze nieuwe collega. Janne heeft de afgelopen jaren als fysiotherapeut gewerkt in Utrecht en is naast fysiotherapeut ook bewegingswetenschapper.Janne komt vier dagen per week bij ons werken, op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Inflatiecorrectie
Helaas hebben we, net als iedereen, te maken met prijsstijgingen van onze kosten. We proberen de verhoging van onze abonnementsprijzen zo beperkt mogelijk te houden. We ontkomen er echter niet aan om een aanpassing van onze prijzen door te voeren. Onze abonnementsprijzen zullen daarom per 1 januari 2024 met 4,9% verhoogd worden.

Voordelen krachtraining

We hebben al vaak de vele voordelen van krachttraining benoemd, zoals u weet heeft krachttraining een positieve invloed op de vetverbranding, op de cognitieve functie en op het hart- en vaatsysteem. Maar wist u dat krachttraining ook een positieve invloed heeft op uw immuunsysteem en op de kwaliteit van uw slaap?

Krachttraining verbetert het immuunsysteem
Omdat u met krachttraining meer spiermassa opbouwt, heeft u meer reserves om aan te boren in het geval van ziekte. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat mensen met meer spiermassa ook meer immuuncellen hebben. Daarbij zorgt krachttraining ook voor minder ontstekingen. Krachttraining stimuleert namelijk de aanmaak van witte bloedcellen, welke ontstekingsremmend werken.

Krachttraining verbetert de kwaliteit van uw slaap.
De positieve invloed van krachttraining op uw mentale gezondheid zorgt ervoor dat u beter slaapt. En als u beter slaapt dan herstelt uw lichaam en geest beter van alle inspanningen en invloeden van de dag. Goed slapen betekent goed herstellen en goed herstellen heeft een positief effect op uw functioneren en op de kwaliteit van uw leven.
(bron: Seguin, R., & Nelson, M. E. (2003). The benefits of strength training for older adults. American journal of preventive medicine, 25(3), 141-149. Westcott, W. L. (2012). Resistance training is medicine: effects of strength training on health. Current sports medicine reports, 11(4), 209-216)

Openingstijden feestdagen
Tijdens de feestdagen hanteren wij de volgende openingstijden:
25 december: gesloten
26 december: gesloten
1 januari: gesloten

U bent van harte welkom om uw training op een ander moment in te halen.

Wij wensen u hele fijne feestdagen en alvast een gezond, fit en sportief 2024!
Team van Fysio Sport & Training

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Fysio Sport & Training. Wij hebben het adressenbestand voor deze mailing met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Ondanks onze zorg kan het voorkomen dat uw e-mailadres niet thuis hoort in dit bestand en/of dat u geen prijs stelt op onze mailing. Indien dit het geval is, bieden wij hiervoor onze excuses aan. U kunt uw e-mailadres desgewenst op deze pagina uit ons bestand verwijderen.

Wijzigen e-mail-adres
Om uw e-mail-adres te wijzigen dient u zichzelf eerst af te melden op deze pagina en daarna opnieuw aan te melden met uw nieuwe e-mailadres.