verantwoord bewegen video

header

sportrevalidatie 1

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.
De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In onze praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

sportrevalidatie 2

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De sportfysiotherapeut is bij Fysio Sport & Training vaak aan het werk in de oefenzaal / fysiofitness ruimte. De sportfysiotherapeut werkt samen met verschillende sportverenigingen in Zeist en Maarssen. Daarnaast werken onze sportfysiotherapeuten intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen en huisartsen en met verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven.